tobbix

Alla inlägg under december 2011

Av tobbe bergman - 8 december 2011 18:42

Vet att många på gymmen idag mixar ihop sina övningar med alla möjliga konstiga vinklar. De tror man måste träna muskeln i massa olika vinklar för att få dem att växa. Kan ge en del exempel som verkligen är bortkastad tid på gymmet när det gäller just detta.


Man kör bröst och får för sig att efter man gjort en övning plan hantelpress så måste man köra en övning lutande press eller neråtlutande press. Helt onödigt. Muskeln löper över hela bröstet och kör du plan press så aktiverar du hela bröstet på en och samma gång. Likaså om du håller smalt i biceps eller brett spelar ingen roll heller. Biceps aktiveras likadant i alla fall så länge du håller armarna tätt intill kroppen.


Det jag försöker säga är att utför dina övningar i muskelns riktning. Pressa eller dra rakt och inte snett i massa konstiga vinklar. Det gör ingen skillnad om ni försöker avancera det för mycket.


I dag har varit en bra förmiddag :) Tänk hur underbar en människa kan vara :) De bästa växer inte på träd :) Håll hårt i sådana människor är mitt råd :)


Sitter för tillfället i mitt mörka kök med endast ljus staken tänd och äter lite clementiner. Mycket mysigt :) Lite ensamt kanske :)


Dagens citat : Lägg korten på bordet direkt innan det är försent .. Man vet aldrig när livet tar slut ..

Av tobbe bergman - 7 december 2011 12:03

Idag var ett mycket lyckat gympass då det blev rygg och biceps. 30 min effektivt gympass. Kände mig riktigt pigg med full av energi. Kan det vara det fina vädret tro :) Körde nog lite för hårt i dag då man fick ett par bristande blodkärl :) Tecken på ett bra pass i alla fall :) Lite små känningar men det går nog över :)


Ligger fortfarande på 82 kg och mitt mål är att bli av med ett par kg till och försöka ligga på 75 kg till sommaren. Ingen stress här inte :) Tänkte ligga ute med dieten i tid så man slipper stressa så börjar tidigt dvs idag :)


Eftersom jag tycker man inte bör avancera det för mycket så kommer jag fortfarande äta samma mat. Brukar alltid äta sista målet kl 18 så ingen risk det lägger sig. Innan läggdax på gymdagar kanske jag ibland tar en burk keso men inte mer än det.


Den enda förändringen jag kommer att göra som absolut räcker i det långa loppet är att bara öka konditions träningen lite mer. Korta intensvia cardio pass. Enkelt som en plätt. Kör den mesta av cardio träningen på vilodagarna men söndagar vilar jag helt och håller mig från all form av träning.


Börjar se ytterst väldigt lite att musklerna börjar komma fram lite och se definitionerna. Men tar nog ett bra tag till innan man ser de fina venerna och ådrorna :)


På mig är det svårast att få bort fettet runt magen och bröstet. Lätt att tappa fett på övriga ställen men alltid svårast att få bort runt ytterläget av bröstet. Magen släpper alltid sist tyvärr :(


I oktober nästa har år har jag tränat i ett år och i juni nästa år har jag tränat i 9 månader och jag bör redan då vara i hyfsad deffad form :)


I dag vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på :) Men riktigt glad är jag i dag i alla fall och full av energi :) Love it :) Ska la ner och handla lite sen men det tar la max 30 min men måste köpa hem lite frukt med mera :)


Tror ni på ödet ? Tror ni på att det finns en själsfrände åt alla ? I do :)


Ha en underbar dag nu alla goa vänner :) Ta hand om er och var rädda om er and be happy :)

Av tobbe bergman - 5 december 2011 13:00

Visst när man var i tonåren kanske man brydde sig lite mer om att bli så stor som möjligt. Sådant har jag lagt åt sidan för länge sen. Det handlar inte om att bli så stor som möjligt. Det viktigaste är att du har balans mellan alla muskler och att du kan visa upp en imponerande form. Du kan ha mycket små armar men ändå är de vältränade. Mitt mål med min träning nu är inte att bli stor. Mitt mål med träningen är att bli i så bra form som möjligt. Även om mina armar inte är mycket till värden så har jag balans mellan alla muskler. Nu har jag en del underhudsfett på kroppen men skulle jag exempel gå ner 5 kg och bli av med det mesta av fettet på min kropp så tror jag väldigt många skulle bli imponerade av min fysik. Väger för tillfället 82 kg och målet är att väga runt 75 kg året runt.


Ska nu börja med mina promenader igen och försöka bränna lite fett :) Vet jag ligger efter med bilder efter 2 månaders träning men förhoppningsvis kan jag lägga upp dem till helgen :)


Ha en underbar dag nu alla goa vänner :)

Av tobbe bergman - 3 december 2011 13:15

I dag är det lördag och det stormar ute och regnet öser ner utanför mitt fönster. Himlen är grå och inga vackra fåglar syns för närvarande inte till. Inga löv på träden utan bara tomma kvistar. Regnet piskar fortfarande mot rutan. Sitter i mitt kök med kökslampan som lyser upp detta tysta rum. Det är otroligt tyst och endast kylen är det som låter med sin energi. Det är lugnt och stillsamt och för tillfället är det skönt att bara vara och slippa alla måsten och stress.


Det är snart jul och människor stressar som yra höns. Varför inte stanna upp 5 min varje dag och bara blunda och njuta av tillvaron för en stund. Att bara fokusera på andningen och bara lämna verkligheten för en stund. Det skulle gynna erat sinne så mycket bättre. Tid finns det gott om i denna värld. Sluta tänk efter hela tiden utan bara gör har min farmor för länge sen sagt till mig. Ta varje dag som den kommer och njut av livet i stället. Varje dag har sin passion och man kan inte vara på topp varenda dag.


I dessa tider har det blivit mer stillasittande framför både tv och dator och ut går man sällan. Man missar så mycket tycker jag av denna vackra natur. Gå ut varje dag i naturen och inspektera vad som finns där. Känn alla dess olika dofter. På sommaren finns det inget bättre än att bara ta med picknick korgen och en filt och bara lägga sig på en ljuv sommaräng och bara titta rätt upp mot himlen.


Sitter även och tänker på kärlek och dess innebörd. Att låta varje person i ett förhållande få göra precis det dom vill och tycker om. Som min farmor sa till mig också att de förhållande som håller längst är de där du även är bästa vän med din partner. Det är den kärleken som växer sig starkare och starkare med tiden.


Tror många missar det fina med kärleken. Jag personligen själv tycker mer om att bara ligga bredvid varandra och titta varandra djupt in i ögonen och kramas och pussas och bara ro om varandra och tala om för varandra hur mycket man älskar den andra parten. Någon fin romantisk platta funkar fint till detta också.


Hör ofta många säger när man frågar dem vad de först tittar på hos en tjej att de tittar på rumpan, kroppen och diverse konstiga saker. Är det kärlek ? Inte för mig i alla fall. Ett gott hjärta hos en tjej räcker långt för mig men det finns en sak som gör att jag faktiskt kan bli kär.


Ögonen så klart :) Det är det första jag tittar på egentligen. Fina ögon som man kan drunkna i får mig att bli såld på nolltid. Underbart :)


Nog pratat om kärlek, väder och poesi haha :) Kände jag behövde skriva lite annat än bara träning haha :)


I kväll är det så mycket bättre på Tv igen med min favorit Laleh:) Så bra är hon :) Underbar röst och mystik :)


Ne nu får det bli att försöka att skriva lite text till mina låtar om jag orkar. Går lite trögt med texter då det inte är min starka sida. Ska nog mer skriva på svenska och om mitt liv och tankar så blir det nog bra till slut tror jag :)


Ett par clementiner blir det nog nu också :) Kände jag blev sugen på detta :)


Promenera nu känns uteslutet då det verkligen öser ner ute :(


Ha nu en underbar dag alla fina goa vänner och var rädda om er :)


kram på er alla :) Hellre få äkta vänner än flera falska :)


 

Av tobbe bergman - 2 december 2011 18:36

Ni vet ju som sagt att mindre träning ger bättre resultat vid det här laget och man skulle kunna säga så här att man borde i stort sett träna som en nybörjare med få set hela livet som naturligt tränande individ. Enda skillnaden är att jag rekomenderar nybörjare att inte träna lika tungt med få reps i början för att i början vänja senor och ligament vid belastning över huvudtaget först. 15 reps kan vara en bra gräns i några veckor. Sedan skall du succesivt köra färre reps och tyngre vikter i repsomfånget jag rekomenderat tidigare dvs 4-8 reps.


Men nu var det träningsvärk vi skulle prata lite om. Träningsvärk är inget farligt utan ett bevis på att du träffat rätt i utförandet i en rörelse och lyckats bryta ner muskeln ordentligt vid varje tillfälle. Ofta frågar många skall man ha träningsvärk dagen efter för att få resultat eller kan man få det utan. Jag skulle nog säga man får bättre resultat med träningsvärk efter varje pass än att inte ha någon alls. Behöver inte vara jättemycket som man får efter långt uppehåll eller som nybörjare men huvdsaken du har någon form av träningsvärk i den muskeln du har tränat dagen efter.


Varför kanske ni då undrar ?  I början när man får träningsvärk och att den sedan försvinner helt från pass till pass har ingenting med vana att göra utan att du inte har låtit muskeln vila tillräckligt mellan passen innan du bryter ner den igen. Du bryter ner den innan den ens har återuppbyggt sig och träningsvärken försvinner då. Det bästa man kan göra är att känna efter. Jag har också varit i överträningsträsket många gånger och undrat varför träningsvärken blivit mindre och mindre samtidigt som jag blivit slöare och slöare mellan passen. När jag sedan började träna rätt och mindre har jag nu träningsvärk efter varenda pass och det är tack vare att muskeln har återhämtat sig helt mellan passen. Detta kan vara värt att ha i bakhuvudet.


Ha nu genmfört 2 månaders träning efter mitt långa uppehåll på 2 år. Som ni alla vet så bygger man inga superresultat på endast 2 månader men ändå kommer ni se en del skillnad från månad 1 till månad 2. Det tar som sagt år av regelbunden träning och man utvecklas sakta men säkert. Så låt det ta tid. Kommer försöka lägga upp bilderna på 2 månaders träning så får ni själva avgöra om man är lite bättre än från föregående bilder som var 4 veckor tidigare.Förmodligen nu lite lättare i vikt och lite mer muskler.


Ha nu en underbar fredag och var rädda om era nära och kära för man vet aldrig hur länge man har dem vid liv !


kram till er alla :)

Ovido - Quiz & Flashcards