tobbix

Alla inlägg den 5 januari 2012

Av tobbe bergman - 5 januari 2012 11:43

Vem vill inte ha ett sexpack magrutor ? Varför lyckas många då inte få det ? Jo på grund av att de avancerar magträninging och separerar det från andra muskelgrupper.


Magen är som alla musklerna i din kropp de växer av överbelastning och av bra övningar. De växer inte av 100 eller 1000 tals sit-ups. Det leder som för alla andra muskelgrupper till överträning av magmusklerna och de kommer brytas ner i stället för att växa. Du kan heller inte punktförbränna fett.


Frågar du mig så är 3-4 set absolut max och lagom en gång per vecka att träna magen. Antingen alla seten i en övning eller dela upp seten på 2 övningar. Tänk så här magen är med i allt du gör hela tiden. Den är med när du går, springer, böjer dig och när du nyser. Den är med och stabiliserar kroppen i varenda övning du gör i gymmet. Den skall hålla ryggen rak hela tiden. Ja menar den behöver inte mer träning än armarna.


Långsamma och effektiva kontraktioner gör susen. 12 reps max och att öka belastningen hela tiden är viktig för att muskeln skall kunna växa sig större och starkare som alla andra muskler.


Det som är mer än dubbelt så viktigare då träningen är så pass liten del till ett 6 pack magrutor är konditionsträningen och maten. Maten är den viktigaste delen och kondtionsdelen kommer tvåa och träningen på tredjeplats.


konditionsträningen och styrketräningen vet ni ju redan hur ni skall göra och lägga upp den då jag skrivit om detta otroligt mycket vilket ni kan läsa i tidigare inlägg. När du skött träningen och kondtionsträningen perfekt och utan att överträna dina magmuskler och nervsystem så garanterar jag dig att du har stenhårda ,stora och fina magrutor under allt fett.


Det är nu vi kommer till den största och svåraste biten av dem alla kosten. Det är kosten och förmågan att tappa så mycket fett som möjligt som avgör om du skall ha magrutor som syns. Du måste ligga extremt lågt i fettprocent för att de skall synas överhuvudtaget. Så lågt kan du inte ligga året runt men ett par veckor är inte omöjligt. Det beror på hur mycket du vill att de skall synas. På kvinnor är det oftast fettet kring höften och ben som släpper sist och är svårast att bli av med vilket gör att kvinnor har lättare att bli av med fettet kring midjan och magen. På män så är det svårare att bli av med fett kring ryggen ,midjan och magen vilket gör det svårare för män att få fram ett sex pack än för kvinnor.


Träningen och cardion är den lätta biten glöm inte det! Den trixiga och svåra mentala biten ligger i kosten för det är om du sköter kosten rätt som avgör om du skall få ett synligt 6 -pack eller inte! Det är mycket viktigare att sköta kosten perfekt och slarva lite med träningen än att sköta träningen perfekt och slarva med kosten.


Så nu vet ni vad som gäller när det gäller magträningen. Få ingen att lura er och påstå något annat.


Sist men inte minst så är det myten om cardio på tom mage. Tränare som lurar i er att cardio på tom mage kommer få er i bättre form att behålla muskler och bränna mer fett är ute och cyklar. De har då mycket dålig kundskap. Mer än hälften av alla utbildade PT idag eller gyminstruktörer lär ut så fruktansvärt mycket fel. De lär ut övningarna helt fel åt skogen, de lär ut fel kostupplägg och de lär ut otroligt fel fettförbränningsmetoder. Jag har sett och ser detta dagligen på gymmen. Hemsk men tyvärr dagens sanning.


Kommer inte skriva flera rader om varför det är dåligt med cardio på tom mage för det skulle ta för mycket plats. Ni kan själva forska vidare på det och ännu bättre testa på er själva så ser ni varför det är dåligt.


För det första vem har ens ork eller energi att utföra stenhård morgoncardio och effektiv sådan som intervaller i form av ex backträning. Slösa bort lugna promenader som inte förbränner knappt något alls och där efterförbränningen är så otroligt låg att det tar månader att bli av med fettet vem orkar det lixom. Effektiv träning med resultat på kortaste tid det är det vi vill uppnå och ingenting annat.


Självklart förbränner du en del fett på tom mage men orken till det med ingen energi i kroppen gör att passen inte alls blir så effektiva som om vi skulle ha mat i magen och fylld med energi. Du orkar då prestera hårdare och fettförbränningen blir så klart även bättre.


Det värsta av allt med morgoncardio på tom mage är du bryter ner dina muskler. Kroppen tar då även av musklerna som energikälla då ingen mat finns i magen. Att köra cardio på tom mage som exempelvis innan frukost gör att du bryter ner de musklerna du slitit så hårt med i flera månader eller år. Otroligt slöseri med tid. Samtidigt när du då gått ner i vikt och förlorat fett så kommer du inte se så vältränad ut som du trodde att du var då du även på köpet förlorat nästan all muskelmassa du byggt upp.


Slutsats: Ät en bra nyttig måltid 1-2 timmar innan ditt förbränningspass med gott samvete. Du kommer se så mycket bättre ut i slutändan. Jag lovar!


Av tobbe bergman - 5 januari 2012 09:25

Vi vet ju vid det här laget att intervallträning bränner mest fett på kortaste tid. Men vilken form är då bäst. Självklart tar löpning första platsen men då skall den förläggas i backar så kallad backträning som det kallas. Att springa intervaller i lutning är mer än dubbel så effektivare och jobbigare än att springa på plan yta.


När du löper i backe så stärks underkroppen något otroligt jämför med att löpa på plan mark. Vaderna, rumpan ,baksida lår, insida lår och framsida lår. Jag brukade ha minst träningsvärk i framsida lår när jag sprang på plan yta och mest i de övriga underkroppsmusklerna. Sen jag bytte till backträning så känns det komplett då träningsvärken i framsida lår nu är otroligt bra. I löpning så aktiveras baksidan mer än vad vi tror då den aktiveras otroligt mycket i den exentriska fasen i löpning.


Mina ben har alltid varit bra och nu underhåller jag bara dem då jag varken vill de skall bli större eller mindre. Så de enda benträningen jag gör nu för tiden är intervaller i form av backträning. Om jag någon gång ens kör ben så brukar det ibland då endast bli 3 set framsida lår i bensparksmaskinen. Detta kör jag då i så fall efter min löpning. Men detta är ytterst sällan. Kör det mest framåt sommaren då man ska gå i shorts och bensparken fixar fram separationerna lite mer vid knät.


Ett gott råd är att separera styrketräningen från konditionsträningen. Detta för att fokusera med mest energi på varje del. Annars kan den andra delen bli lidande och att köra tuffa intervaller efter ett gympass är inte att rekommendera då det gör dig övertränad fortare än kvickt. Detta av egna erfarenheter och andras.


Jag har kommit fram till ett perfekt upplägg för mig som ger mig mycket tid över till andra saker i livet som känns viktigare. Kör max 2 styrkepass i veckan och 2 konditonspass max.


Det är viktigare att sköta maten perfekt än träningen perfekt. Du är vad du äter som man säger :)


Självklart under diet skall man äta mindre men stryk aldrig kolhydraterna helt. Du kommer klara det ett par dagar eller veckor för sen går du in i väggen av mental trötthet. Bättre är att minska kolhydraterna till varje mål i stället och äta lite mindre av dem i stället för att stryka dem helt.


Ni som undrar hur mycket biceps man skall köra så är enligt mina erfarenheter att kör du dem tungt , strikt och hårt en gång i veckan så är 3-5 set absolut max. I stångcurl exempel så självklart skall du köra strikt och lägga belastningen på biceps men att isolera dig och köra superstrikt och bara röra biceps är bara dumt då du kan använda mycket mindre vikt då. Muskeltillväxt kan endast ske genom gradvis ökad belastning på en muskel. Med det menas att variation i träningen som alla pratar sin varmt om att du måste variera övningar för att få musklerna att växa är den största myten som finns. Chocka musklerna till tillväxt ren bluff. Gå inte på den skiten. Du kan köra exempel stångcurl för biceps resten av ditt liv och enbart den övningen varenda pass och växa ändå. Det handlar om att gradvis öka vikten hela tiden i övingarna och inget annat. Muskeln vänjer sig aldrig vid en övning men det muskeln däremot vänjer sig vid är vid en viss belastning. Det är stor skillnad kan jag lova.


Ha en underbar dag och ta vara på dessa goda tips och få bättre resultat på kortare tid i gymmet :)


Ovido - Quiz & Flashcards