tobbix

Alla inlägg den 29 september 2011

Av tobbe bergman - 29 september 2011 11:23

Det bästa hjälpmedlet du har när det gäller att bygga muskler är "your mind"..Att samarbeta så bra som möjligt mellan hjärna och muskler kanske inte är det lättaste i början men när det väl sitter så kommer du uppnå otroligt bra resultat utav detta..


Att du få muskelkontakt kan också vara knepigt till en början och det tog även mig många år att få just detta och bana in rörelserna rätt..Man får öva och öva helt enkelt tills det sitter precis som med allt annat..


Det kan räcka med så lite som en felvridning av handleden i en bicepscurl eller för brett eller för smalt i latsdrag för att det inte skall ta på precis rätt ställe som du vill..krävs ordentlig fokus för att uppnå "the perfect line" i varje övning..


Utför du rörelserna fel så kan du lika väl lägga ner träningen för detta är en av de svåraste tekniksporterna man kan ge sig på..Likaså om du äter fel kan du lika väl också strunta i träningen då maten är som sagt A och O i din träning


Utför du en rörelse i maskin och du får superkontakt där men inte i någon friviktsövning..så kör det där får mest kontakt för det är det som är det viktigaste..Sen spelar det ingen roll om vikten är 1 kg eller 20 kg så länge du har full muskelkontakt..


Många som tränar gör även felet att vila muskeln mitt under seten och då oftast i startfasen eller i slutfasen eller så tränar de förbi max möjliga kontakt.. för att få så bra resultat som möjligt skall du aldrig låta muskeln vila under seten..vila gör du efter seten och inte under..En svår grej kanske men kräver också mycket träning för att lyckas med just detta..Man kan nästan säga att du kör halva rörelselängden men ändå inte


Försök att i varje set få muskelkontakt..utför rörelsen RÄTT!, och ha maximalt fokus hela tiden så kommer du komma längre än vad du trodde var möjligt..


Lycka till alla vänner och ha en underbar dag..det ska jag ha då det är strålande solsken och sista sommarvärmen kommer nu till helgen :)

Ovido - Quiz & Flashcards