tobbix

Alla inlägg den 22 september 2011

Av tobbe bergman - 22 september 2011 11:15

Tänkte idag dela med mig om vad jag brukar äta när jag tränar och inte tränar... Nu kommer ni säkert tycka det låter enformigt men det fungerar för mig och har ni andra smaklökar än mig så är det förstås ok så länge det är bra mat..så låt oss titta närmare på vad jag då äter ..äter bara 3 ggr om dagen på vilodagar och 4 ggr på träningsdagar..då det funkar bäst för mig med mitt liv då jag har mycket annat jag vill göra än att bara träna..


Frukost: Havregrynsgröt ,ägg, ett glas multivitamin, ett glas vatten


Efter träning: (bara vid träningsdagar) proteindrink och russin


Middag: Kyckling och ris och grönsaker+ett stort glas vatten


Kvällsmat: Keso med frukt och ett glas vatten


Som ni ser så är det mycket basic men det funkar för mig.. det enkla är ofta det bästa.. finns ingen anledning att äta flera måltider om dagen om det inte passar dig..Jag ligger inte överdrivet högt på protein heller.. då kroppen bara kan ta upp mellan 25-30 g åt gången så ligger jag på mellan 90-120 gr protein per dag.. kan tyckas lite men funkar kanon för mig..Sen behöver man inte vräka i sig mat..ät sakta och lugnt så ska du se du blir mättare snabbare då hjärnan uppfattar mättnad mycket senare..


Om ja går in lite på konditionsträning som vi även pratat om tidigare också så funkar även här det enkla bäst.. finns ingen anledning att löpa arslet av sig för att komma i form eller ha en bra grundkondition..När jag utför min konditionsträning så brukar jag ställa mig på ett löpband i lutning  och promenera i rask takt i ca 20-30 min 3-4 ggr i veckan..enkelt, smidigt och tar lite tid..tro mig det funkar..Självklart utför jag då även detta i naturen ibland för omväxlings skull..


Jag personligen ligger på 3-4 träningspass per vecka när jag tränar som basic men det varierar som sagt då man inte alltid är på topp.. och det är då det kommer till det där att man måste ha tålamod och lyssna på sin kropp vilket jag många ggr har struntat i och fallit i överträningsfällan.. Men som sagt man blir klokare med åren och lär sig av sina misstag..Man är ofta dumdristig och känner sig besatt av ett visst upplägg eller schema och får ångest då man missar ett pass eller ännu dummare träna fast man inte är utvilad..Är du trött och seg ta en dag eller 2 vila.. din kropp mår bättre av det och NEJ du blir inte katabol och förlorar muskler..


Men då jag är på topp så kör jag för det mesta enligt upplägget 2 days on and 2 days off..tränar 2 dagar och vilar 2 dagar enligt ett rullande schema..Självklart kan du vila efter ett gympass också beroende på hur du känner dig..Det som är så bra med detta upplägget är att du för varje muskelgrupp varannan veckan tränar den oftare än en gång i veckan och veckan efter bara en gång..Men tänk på en sak att den veckan du kör muskelgruppen 2 ggr så kör muskeln med lite mindre intensitet och ev lägre vikt så den får chans att återhämta sig och detta gäller framför allt biceps..


Sen är alla kroppar olika.. Jag har väldigt svårt att återhämta mig och det tar längre tid för mig än för många andra då jag ofta stressar, sover dåligt och ibland även äter och dricker för dåligt..Så kan ibland ta 2 veckor innan mina muskler återhämtar sig eller rättare sagt mitt nervsystem återhämtar sig..det är ju det systemet som tar längst tid att återhämta och är ofta det systemet som sätter en i överträningssyndromet först..Men har du lite stress i din vardag, sover perfekt , äter och dricker perfekt så kommer du garanterat ha full av energi till både träning och motion för det är just detta som är basic i träningen ..


Lycka till med eran träning och glöm inte att att alla är vi olika och svarar olika på all slags träning,motion och kost :)

Ovido - Quiz & Flashcards