tobbix

Alla inlägg den 14 september 2011

Av tobbe bergman - 14 september 2011 11:35

Om vi börjar med antalet set så skiljer det sig från individ till individ och hur snabbt man återhämtar sig..men hellre få effektiva set än flera set som inte är så effektiva..tror många idag helt enkelt kör för mycket..jag personligen brukar ligga på ca 2 övningar per muskelgrupp och 4-5 set per övning..och då är oftast 2 av dessa 4-5 set uppvärmningsset..så med andra ord 6 set på stora muskelgrupper som ben och rygg osv och 4 set på mindre som ex armar..låter fruktansvärt lite med för mig som är en naturligt tränande utan preparat och ofta inte har så snabb återhämtning så funkar det kanon på mig..men som sagt alla är vi olika..Mer är inte bättre som sagt då jag förr övertränade mig något otroligt vilket jag fortfarande inte återhämtat mig helt i från..


Passen när jag tränar brukar ligga på max 1 timma..borde egentligen ligga lite under men kommer la då man börjat bli van igen..Mer än 45-60 min borde inte ett effektivt gympass ta då jag anser att man då i stället bryter ner musklerna mer än bygger upp dem.. allt handlar om att stimulera musklerna lite, åk hem och ät och vila till nästa pass.. svårare är det inte faktiskt..


När det gäller övningar så är vi alla olika även här vad som tar bäst på en själv..Bara för att alla säger att bänkpress är bäst för att bygga stora bröstmuskler så kanske den övningen inte alls är bra för just dig..Tycker du att vissa övningar tar dåligt även om andra säger den är bra så strunta i dem..Jag var också sådan förr att man tog efter vad andra tyckte vad bra.. alla sa kör med fria vikter för maskiner är skit.nonsens anser jag ..Sedan jag själv personligen bytte ut bänkpress och hantelpress mot press i maskin och lutande bänk i smithmaskin så fick jag enorm kontakt i mina bröstmuskler som aldrig förr..flyes med hantlar tar inget på mig men kör jag flyes sittande i cablecross får jag en enorm kontakt och tilläxt på köpet..det är även lättare att få kontakt med sina bröstmuskler om du kör sittande övningar än liggande övningar anser jag..men även det är personligt..och man måste utvärdera själv..Kör det som tar bäst på dig så lovar jag dig bättre resultat än om du kör sådant som inte tar bra bara för att andra säger att det gör det..du kan bygga en superfysik med enbart maskin trust me så länge du utför övningar korrekt och det är som är det svåra inom just kropssbyggning..


Det är först nu som jag börjar lära mig korrekt teknik känner jag.. Ex så länge du inte kör armar och traps musklerna så ska dessa muskler i stort sett vara bortkopplade då du kör ben, axlar,rygg och bröst och mage..Det är riktigt tufft och svårtbehärskat i början vilket det även var för mig..jag fick sänka vikterna med nästan hälften men det bidrog även att jag lyfte med rätt muskel och fick i slutändan bättre resultat..Du behöver heller inte krama handtag och stänger med mera svinhårt då det räcker med ett rätt så löst grepp enligt min mening..annars risker du att få mer träningsvärk i underarmarna än någon annanstanns..


Att köra tungt med få reps har så klart sin mening för att bli starkare och bygga störra muskler men för att få mer mjuka muskler med mer former så måste du även köra högreppare..så är det för mig..för mig personligen så bygger jag bäst på många reps och korrekt teknik..Du kan bli stor med lätta vikter och många reps..tro mig..Tror många tränar för tungt idag som ofta bidrar till skador och förslitningar även om du kör med perfekt teknik..Sedan handlar allt även om regelbundet som sagt.. att köra ett par veckor och tro man ska bli stor över en natt är nonsens.. krävs år av slit och disiplin.. sedan så tror jag många är besatta av att vara så stora som möjligt..jag kan säga så här att jag beundrar en riktigt vältränad kropp även om man är liten och smal än osymmetrisk stor och bulkig kropp..Jag själv har alltid varit smal och liten.. när jag åt som mest och drack alkohol och sådant och tränade ofta så var jag stor och plummsig och hade L i tröjor..Det mesta var i stort sett fett insåg jag..Drog sedan ner på alkohol och sötsaker och fick då helt plötsligt ha M i tröjor ..såg mindre ut men däremot mer slimmad och vältränad ut än förr ansåg jag..


Då jag nu i stort sett inte dricker någon alkohol alls och undviker nästan helt sötsaker och andra onyttigheter, rör på mig mer och försöker träna då jag hinner och äter då jag är hungrig vanlig husmanskost så är jag nästan på väg ner till S i tröjor..Men så länge man försöker öka i muskler på gymmet så ska jag försöka hålla mig till M i tröjor..Men för att allt ska sitta extra tajt så slutar det säkert med storlek S.. självklart med långtröjor på så ser man smal och liten ut men under detta sitter än superslimmad vältränad kropp .. det jag försöker kommer fram till är att man borde sluta vara så storleksfixerad..Jag har sett smala personer som man tyckt var jätteotränade tills man ser de utan tröja då de har en superkropp..


Jag personligen har alltid varit utseendefixerad av just mig själv och aldrig varit nöjd..Jag kan tycka jag är jätteotränad då man ser sig själv i spegeln varje dag men då andra människor som inte ser en varje dag tycker man är vältränad..det är nog så man får se det lite tycker jag.. Sluta titta dig i spegeln du vet vem du är som sagt..


Blev lite skrivande idag med såg jag.. men skönt att skriva av sig lite ibland känner jag.. Ha en underbar dag nu friends:)

Ovido - Quiz & Flashcards