tobbix

Alla inlägg den 11 augusti 2011

Av tobbe bergman - 11 augusti 2011 16:28

Aldrig har jag varit så sugen på att börja träna igen sedan man inte tränat på snart 2 års tid :(

Som de flesta vet så tar det tid att bygga upp en bra fysik.. allt skall fungera till 100% ..

Kosten är A och O och är man då villig att hoppa över alkohol,sötsaker och mer därtill för att uppnå sina mål..Jag vet hur kämpigt det kan vara då jag själv vart där och det har då blivit att man tränar ett par månader för att sedan leva ohälsosamt ett par månader osv..så kan det hålla på men då kan ma lika väl strunta i att leva hälsosamt eller få den fysik man vill ha .. att bygga muskler som ni vet tar tid..lång tid och det gäller att ha tålamod..Det är inte förrän man tränar kontinuerligt och sköter sömn, mat och träning perfekt från 1 år och framåt man kan förvänta sig att se mycket vältränad ut så vida man inte vill fuska sig till det vill säga men det är andras buisness och inte min..


Har ni någon gång hört begreppet "less is more" med andra mindre är mer eller ger mer.. Det är precis vad det gör också.. Jag vet själv att när man var ung och dum begick alla dessa mistag med att överträna sig..Man trodde att ju mer man tränade ju mer muskler fick man ..men så lätt är det faktiskt inte.. muskler kräver tid för att återuppbygga sig och ännu mer tid behöver de om du är en natural bodybuilder..Detsamma gäller även psyket och nervsystemet som tar dubbelt så lång tid som musklerna för att återhämta sig.. Så vila med gott samvete är ett gott råd till alla gymtränande där ute..


Muskelbygge är också en av världens svåraste sporter man kan ge sig in i .. det är en tekniksport som tar tid att lära sig när det så väl gäller att bana in perfekta rörelser och behärska perfekt teknik.. Tog även mig många år att lära mig men som tur är så lär man sig av sina misstag.. Ja kan säga så här att kör du perfekt teknik med 1 kg så får du bättre resultat än om du skulle köra fel teknik med 20 kg så enkelt är det..


Jag har själv läst både kost och träning nu i snart 13 år så kan i stort sett det mesta när det gäller kost och träning.. Men som sagt man lär sig nytt hela tiden och man utvecklas även inom detta område..Samma sak med mitt andra intresse musiken .. Dessa två saker kan jag prata om i evigheter för att jag brinner så mycket för dessa intressen ..Tar gärna emot frågor om någon undrar något om när det gäller musik och även träning och kost..


Nu ser man ju ut som ohälsan själv då man legat på latsidan för möe pga för mycket jobb... Men ska försöka att så småningom börja igen och då ska det inte bli några uppehåll utan skall försöka göra träningen och även musiken till en livsstil och inte något som är kortvarigt


Sist men inte minst glöm för guds skull inte bort konditions träning vilket jag gjort i många år men bättrat på nu det senaste..Jag brukar säga så mycket som du tränar styrka lika mycket skall du träna kondition .. enklast är att lägga konditionen på lediga dagar så slipper man bli rastlös och samtidigt kan man fokusera på en sak i taget...


Ha en underbar dag alla vänner.. kram på er alla..:);)

Ovido - Quiz & Flashcards