tobbix

Alla inlägg den 22 augusti 2011

Av tobbe bergman - 22 augusti 2011 09:44

Vet att många där undrar vad skall man äta och hur mycket skall man äta och när skall man äta.. frågorna är många när det gäller vad man skall stoppa i sig när man tränar.. Många blir helt besatta av alla idiot diet metoder de ser på reklam, tidningar och andra ställen..Vilken stress det gör på en människa att då känna sig besatt av vissa metoder.. för guds skull lev livet enkelt när det gäller träning och kost..Jag brukar säga utgå från din egen kropp och ingen annans..träna när du är utvilad och ät när du är hungrig..svårare kan det inte bli..


Självklart måste du äta mer än vad du förbränner för att lägga på dig muskler och äta mindre än du förbränner för att bränna fett..För att öka i muskler måste du överbelasta dina muskler med tyngre vikter..för att bli större måste du bli starkare..simpelt och enkelt..Tro inte heller att du ska träna lätt när du sen börjar din diet..fortsätt att köra tungt för det sista vi vill är att förlora muskler under en diet..Och ni som tror där ute att man kan börja diet innan man ens byggt upp några muskler ställ er då frågan hur mycket muskler har ni då kvar då ni dietat..


Börja i rätt ände..bygg upp dina muskler först och sen dieta..simpelt enkelt och du behöver inte bli stor och fet bara för att du ligger lite högre på kalorierna utan det handlar om att äta rent och simpelt..Äter nu normal basföda så är risken större att du bygger muskler utan att för den skull lägga på dig massa fett..


Självklart kan man nån dag i veckan ta sig en bit pizza eller annat smått och gott så länge man i övrigt äter bra och tränar hårt och motionerar..Annars är det stor risk att man tröttnar totalt efter ett tag.. följ något som du vet kommer följa kontinuerligt och regelbundet och inte något för en månad eller dylikt..


Ät för guds skull det som är gott och känn dig inte tvingad att äta en viss föda bara för att någon dum idiot sagt att detta skall du äta..Jag brukar tänka så här: det finns massviss med nyttiga kolhydratkällor, massor av nyttiga proteinkällor och massor av nyttiga fettkällor.. bara att välja och vraka och kör på det du tycker om..


Personligen när jag tränade hårt förr så åt jag max 4 ggr om dagen eller oftast 3 ggr..Enkelt..i varje måltid ser du bara till att du får i dig det du behöver..Jag brukar köra en rejäl frukost, ett litet mål på gymmet, en bra middag och sist ett kvällsmål..Målet på gymmet är inte heller nödvändigt egentligen utan du kan lugnt åka hem och äta din middag hemma..Så känn ingen stress över detta..Detta är inviduellt och personligt..Du startar i stort sett igång din återhämtningen snabbare om du tar lite protein och några snabba kolhydrater efter gymmet men så länge du inte är en elitbyggare på topnivå så känn er inte tvingade till det..


Träna som sagt när du är utvilad och känn inte press över ett visst schema att du måste ta dig till gymmet den dagen för annars så krashar hela din plan..det är bara nyttigt att vila.. lyssna på din kropp.. jätte enkelt..Hinner du inte en viss vecka köra igenom alla muskler på en vecka fortsätt veckan efter och ta igen det du missat..vi vet ju vad vi pratat om innan att det är regelbundheten som är det viktiga..


Allt för många stressar upp sig över att de ska se ut på ett speciellt sett en viss månad och lägger upp allt i siffror och tabeller ..Se det som en livsstil i stället något du håller på med för att må bra och se bra ut..Tid stressar bara upp dig.. låt det ta tid och tänk ej det händer ju inget ja ser inga resultat..Det tar tid ..det tar lång tid att bygga upp en bra fysik så just därför jag menar att se det som en livsstil och sluta titta dig i spegeln varje dag för du vet ju vem du är ändå eller hur :)


Ta inte med dig aggression, stress och negativa tankar in i gymmet för att tro att du kan träna bort dem..Det ger bara sämre träningspass och sämre resultat..Stress bryter ner dina muskler mer än vad du tror ..


Njut av erat liv, le åt varandra och ha en positiv inställning för det kommer man långt med..ha en bra dag alla goa vänner..tobbix :)

Ovido - Quiz & Flashcards