tobbix

Alla inlägg den 17 augusti 2011

Av tobbe bergman - 17 augusti 2011 09:57

Många tror att en bra fysik får man över en natt och att det räcker att träna ett par månader och sedan är man i form..Så länge du inte vräker i dig tillväxthormoner så är så inte fallet och även om du skulle göra det så blir du inte en stjärna över en natt..


Det tar många många år av regelbunden träning där du äter prefekt, motionerar regelbundet och lyfter vikter kontinuerligt.. Det kan ta upp till mellan 5-10 år innan du har en superprefekt atletisk kropp..Bodybuilding är en av de tuffaste tekniksporter man kan ge sig in på..


Vill du ha en perfekt fysik ja då får du tänka om med andra ord och offra saker som du ev tycker är roliga i ditt nuvarande liv..Du bör fokusera på träningen från morgon till kväll om du skall komma någon vart..


Jag har aldrig själv lyckats hålla det så strikt ..Det har som sagt varat längst i 1 år och när jag då började få en perfekt fysik ja då la man av och började med festandet och annat som sätter käppar i hjulen för ens resultat som man byggt upp..


Alkohol och en dålig kost förstör i stort sett hela din träning då den bryter ner dina muskler totalt ..


Kontinuerlig träning med vikter på gymmet, bra kost varje dag och regelbunden motion är det som gäller om du vill komma någon vart..


Den första regeln till din nya fysik är den största och viktigaste av dem alla och det är att ha tålamod.. Du får ingen perfekt fysik över en natt och att dag ut och dag in pressa sin kropp får inte dina muskler att växa.. Håll tillbaka lite och vila ordentligt för bakom varje hårt träningpass tar det som sagt lång tid att återuppbygga dina muskler igen och det är inte förrän de har återhämtat sig helt och hållet du kan pressa dem igen och då skall du pressa dem lite mindre än vad du gjorde sist..så en variation med lätt o tung träning är jätteviktigt och särskilt för nervsystemet som tar dubbelt så lång tid som musklerna när det gäller återhämtning..Och särskit viktigt är det om du då är naturlig atlet..


Det finns mycket saker som påverkar över hur mycket du kan träna och hur mycket vila du egentligen behöver.. Lyssna på DIN kropp och inte hur andras kroppar svarar.. alla är vi uppbyggda olika och har olika livsstilar som påverkar våran återhämtningsförmåga..


Stressar du ? Jobbar du mycket ? Sover du tillräckligt? Hinner du äta ordentligt? Det är några exempel du bör ta hänsyn till om hur just DU lägger upp dina träningspass..


Hinner du inte äta 6 ggr om dagen så anpassa dina måltider till din förutsättning i stället och ät då i stället 3 ggr men större måltider.. Att mer måltider skulle vara bättre är en myt och det påverkar aboslut inte din ämnesomsättning..Det är kosttillskottsindustrin som vill tjäna pengar på just det om ni inte redan visste det..


Likså när det gället träningen att kan du bara träna 2 ggr i veckan i stället för 4-5 ggr gör det och anpassa din träningssplit till just detta.. Kör då helkroppspass för det är bättre med lite träning än ingen alls och man skall inte känna sig tvingad till ett speciellt schema..Det är regelbundheten som är det viktiga i det långa loppet..


Även när det gäller konditionsträningen så behöver du inte löpa arslet av dig för att bränna fett och tro att mer är bättre.. Du kommer otroligt långt på vanliga powerwalk promenader genom berg och dal och genom skog på ca 20-30 min 3-4 ggr i veckan.. så länge du gör det till en regelbundhet..


Det största misstaget många gör i sin träning är att följa de kända atleterna träningspass och tro att man då skall få lika bra reultat som dem bara man följer deras program men då kan jag säga att det är raka vägen in i överträningsfasen och som sedan vanligtvis leder till att du kör slut på dig och bränner ut dig..Alla har vi gjort dessa misstag och inklusive jag..


När det gället kosttilsskott så är det en av världens största ledande marknader..De känner miljontals kronor varje dag på att få just dig att köpa deras produkter när det i verkligheten ligger till så att det är vanlig kost som gäller som bas när vi kommer till vad vi skall äta..


Vet du med dig att du får i dig all näring vilket du oftast får om du äter en vanlig balanserad kost som utgår från tallriksmodellen ja då behöver du inte köpa en massa piller eller pulver och tro att du får bättre resultat för det..Skulle jag rekomendera något kosttillskott om du nödvändigtvis behöver det så är det protein då det är det viktigaste att äta då tränar mycket då det är musklernas byggstenar men som sagt behöver du lite av allt för att våran kropp skall fungera optimalt.. lagom mängd av kolhydrat, protein och bra fetter och vitaminer och mineraler så fungerar vi ju också optimalt eller hur..


Även vatten är viktigt att dricka.. Undvik koffeinhaltiga drycker som både gör dig seg och uttorkad och påverkar dina träningspass..


Vet du med dig att du inte kan få i dig tillräcklig med protein så kan det ev vara nödvändig med kosttilskott i det fallet men sen så låter er inte luras heller att kroppen behöver mängder med protein för att växa.. Allt för höga doser svettas kroppen bara ut eller gör sig av på annat sätt..Du behöver egentligen inte mer än 2gr/kg kroppsvikt då du tränar hårt du skulle till och med kunna klara dig på mindre..


Sist men inte minst och även en av de viktigaste sakerna att tänka på för att få en bra fysik..kör med superkorrekt teknik (tar lång tid att lära sig i början ) , ha tålamod och LYSSNA PÅ DIN KROPP och arbeta med den muskeln du skall träna och inte med det du inte skall träna..


Så mycket kunskap man sitter på då man läst kost, träning och hälsa bode man ju nästa arbeta lite extra som PT..Fast då behöver man ju va licencerad och gå massa jobbiga utbildningar igen :(  Likaså när det gäller musiken skulle man ju också vilja jobba inom då man även där lirat musik sedan man var 12 år ungefär .. Utbilda sig mer inom det känns också lite motigt men man borde ju följa sina intressen för livet är allt för kort för att slösas bort på tråkiga saker som man inte tycker om eller hur ? Studioteknik skulle också vara något i think men får se lite för njuter just nu bara av min underbara ledighet:)


Blev ett par öl igår men ingen krogrunda.. satt mest hemma och njöt på min balkong i solskenet och relaxade:) Men i kväll är det lilllördag så då blir det nog en liten krogrunda med en god vän till mig :) Jobbat så mycket så gäller att passa på att leva lite också och särskilt innan det är dags för att börja träna igen då man inte gjort det på något år nu :) 1 sept är startdatum så får se om jag lyckats hålla det :) Körde ett litet hemma pass igår med mina elastiska band.. kan knappt röra mig av min träningsvärk.. dock så söp jag ju bort passet så var ju kanske lite onödigt då det gick så bra :)


Vart tog solen vägen ? Igen sol och bara mulet och grått och trist men varför skall man sörja bara för det för man gör ju dagen till vad man vill till eller hur ? Alla dagar har sin charm och det är hur man gör dem till som är det viktiga :)


Ne nu har jag skrivkramp blev ett ganska lång bloggande idag men kul ibland och dela med sig av sina ideer tilla andra människor där ute:)


Ha en underbar dag för det skall jag ha ..Adios amigos :)

Ovido - Quiz & Flashcards