tobbix

Direktlänk till inlägg 6 januari 2012

kolhydrater och bygga muskler under diet!

Av tobbe bergman - 6 januari 2012 11:28

Muskler växer av att hela tiden överbelastas det vet vi och därför behöver vi inte variera övningar. Tänk vad alla tidningar och olika kostgurus lurar alla idag för att de skall tjäna pengar.


Anledningen till att du kan bygga och deffa samtidigt är att du fortsätter köra tungt för det kommer behålla dina muskler du redan har. Ligger du på lagom dos mat så kommer du samtidigt kunna öka i styrka och då så klart öka musklerna till att växa lite till.


Felet många gör att de överdriver så mycket med allt idag. När de hör ordet bulk så proppar man i sig mängder av mat och lägger på sig mängder av fett. Ju mer fett vi sedan får på kroppen ju svårare blir det att bygga muskler då fett tar så oerhört mycket energi att göra av med för kroppen och samtidigt bära på.


Asså du kan ligga på så lite som 1 gram över vad du förbrukar per dag och öka i muskler. Samtidigt kommer då merparten av det du äter inte lägga sig som fett utan i stället ge dina muskler tillväxtmatrial i stället. Du kan va i hyfsad deffad form året runt. Inte superdeffad för det är inte hälsosamt men ändå i mycket bra form året runt. När du sedan vill bli i superform krävs det inte mycket sänkning av kalori intaget för att komma dit. Likadant här kan du ligga på så lite som 1 gram under vad du förbrukar så kommer du märka stora skillnader i spegeln och på din kropp.


Hur delar man då upp maten ? ska klar göra ordentligt nu och avliva dessa dumma råd folk får höra varje dag när det gäller maten.


Vi behöver inte mängder med mat för att bygga muskler och bli i form. Ja menar i dag vräker vi i oss mer än vad vi tror. Vi äter fast vi egentligen är mätta och inte är hungriga och förbi mättnadsgränsen.


Proppar vi i oss maten och äter snabbt så hinner vi inte känna mättnaden förrän långt efter och då är vi förmodligen proppmätta och har fått i oss för mycket. Merpaten lägger sig som fett. Har du en stor tallrik så lassar många på så att hela tallriken fylls. Men det är inte det som är problemet utan vi lassar på för mycket kolhydrater.


Det är kolhydraterna som lagrar allt fett i kroppen och hjälper kroppen att lägga på sig fett. Det är inte fettet vi ska minska på i våran kost utan kolhydraterna. Fett är nyttigt och bra för kroppen om vi skulle bli sjuka så att vi har ett starkt immunförsvar.


Visst vi behöver kolhydrater för att orka med och ha energi varje dag men överdriven konsumtion är bara dumt.


Du ska aldrig chocksänka kalori intaget utan vänja kroppen sakta. Precis som din kropp är van vid mycket mat kan du vänja din kropp att äta mindre. Självklart blir man lite trött och seg i början men jag lovar det försvinner efter ett par dagar och du kommer så småningom känna dig dubbelt så piggare och gladare. Kolhydrater om det blir för mycket av dem gör dig ofta trött och seg i stället.


Förlägg dina kolhydrater om du vill äta mer av dem på frukosten. Bästa målet på dagen då du kan äta mycket utan att det lägger sig som fett då glykogen förråden i kroppen är i stort sett tomma efter en natts sömn.


Efter detta målet kan du ju längre dagen går äta lite mindre av kolhydraterna. Sista målet då ? Man blir inte fet av att äta kolhydrater sent på kvällen så länge du håller dig till ett minumum. Vi behöver lite av varje i varje mål för att må bra i kropp och själ och även psyke.


Att lägga kolhydrater på halva tallriken är för mycket. Som jag sagt 1000 tals ggr tidigare så funkar tallriksmodellen även idag. Alltid fungerat. Det bästa tipset till hur du skall äta om du frågar mig.


1 fjärdedel med protein, 1 fjärdedel med kolhydrater och halvta tallriken med grönsaker. Det är så man alltid skall lägga upp det. Grönsaker och protein mättar dubbelt så bättre än kolhydrater bara så ni vet. Vatten till maten är den bästa drycken som finns och kommer alltid vara. Lär er dricka vatten i rimliga mängder.


Som jag även sagt innan så är det alltid snack i varenda tidning om protein. Du skall äta mycket protein säger alla. Det är den största myten som finns nästan. Folk blir lurade att köpa proteinpulver och kost tillskotts företagen tjänar miljarder på detta.


Vi som tränar utan doping behöver inte äta mängder av protein. Våra kroppar behöver inte lika mycket som de som är på elit nivå. Inte ens de som är på elit nivå behöver så mycket som de trycker i sig. Du pajar bara organ i kroppen , gör dig av med överkottet på toaletten med mera med mera. Varenda guru i branschen säger du skall äta si och så många gram per kg kroppsvikt. Ren bluff. Gå inte på det skitsnacket.


Ät tills du blir nöjd. Kroppen talar om för dig när den är hungrig om du lyssnar på den ordentligt och vänta inte tills du blir vrålhungrig då chansen är att du äter mer då. Lagom kolhydrater, lagom protein och lagom grönsaker och vätska är det som behövs för en bra fysik och att bygga muskler. När du tränar så äter du säkert fler mål då du blir hungrigare och när du vilar lite mindre för du inte gör av med lika mycket energi. Att äta lika mycket de dagar du vilar tror också många man måste göra för att bygga muskler. Svaret är : NEJ det behöver du inte. Lyssna på kroppen i stället när det gäller allt vare sig det gäller mat, träning, cardio eller livet i allmänt. Känn efter ordentligt och ät lugnt och sakta och stressa inte så lovar jag att du inte behöver så mycket mat som du tror då hjärnan uppfattar hungern långsammare än magen.


Tillbax till proteinet. Givetvis handlar det lite hur stor din kropp är och hur mycket du väger och längd med mera. Men det skiljer knappt ingenting. Kroppen kan bara ta upp mellan 20-30 gram protein ungefär eller mindre per måltid. Att vissa häller i sig upp till 50 gram är bortkastat. Därför räcker det med 20-30 gram protein per måltid.


Att äta många måltider per dag eller få måltider spelar ingen roll. Du bränner inte mer fett för du äter flera. Det är också en stor myt. Det handlar om att vänja kroppen. Är du van vid många måltider o det passar dig ät mindre och lite fler. Passar få måltider dig bättre ät så då. Ät då lite mer. Det har ingen extra verkan på ämnesomsättningen hur ofta du äter. Jag är van vid 3 mål om dagen och det passar mig bäst då jag inte har tid att äta mer. Det är upp till var och en. Jag äter frukost, middag och kvällsmat och mellanmål som frukt. Det räcker för mig. Enkelt och smidigt.


Jag äter absolut max 100 gram protein per dag. Ibland till och med mindre då jag inte tränar. Likabra resultat i alla fall. Alla extra kalorier och överdrivna tillskott gör bara att du lägger på dig extra kalorier i form av fett kroppen inte behöver.


Du bryter inte ner muskler om du ex inte äter något direkt efter träningen. All näring du åt innan passet exempel frukost cirkulerar ut i blodet lång tid efteråt så det finns ingen anledning av tvinga i sig. Är du inte hungrig direkt efter ett pass så ät inte då. Du kan lugnt och stillsamt åka hem i lugn och ro och äta en bra sammansatt måltid.


Det är inte protein som behövs fyllas på efter ett gympass eller cardio pass som många tror. Det är kolhydrater kroppen suktar efter och inget annat. De som intalar dig något annat är ute och cyklar. Om du känner dig lite små hungrig efter ett gympass är det bästa att ta en frukt som en banan. Det är snabba kolhydrater och håller mättan en stund och påskyndar återhämtningen lite men som sagt det är inte nödvändigt.


Undvik däremot innan ett gympass att äta snabba kolhydrater då det bara får blodsockret att stiga och dala lika snabbt. Ät långsamma kompakta sådana i stället. Hinner du inte äta en måltid innan så ta en frukt och välj äpple i så fall då det är långsamma kolhydrater i dem och håller energin uppe längre i passet än vad en banan skulle göra. Bananer lämpar sig bäst efter träning i så fall eller som mellanmål.


Detta var dagens tips :) Ta åt er detta och lägg på minnet och få ingen att lura på er något annat idiotiskt som inte stämmer överens med verkligheten !


PS: såg även världens sorgligaste film idag oc var tvungen och gråta i hela filmen :) Känslig som man är :) "JAG SAKNAR DIG " hette denna svenska film och den rekommenderas starkt :) 10 /10 fullpott får den av mig :)


I dag är det även underbar vinterdag med lite snö, klarblå himmel och strålande solsken:) Blir att gå ut på en lång promendad sen med lillsyster :)


Ha en bra dag alla fina vänner :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tobbe bergman - 6 februari 2012 16:55

Till alla mina läsare: byter bloggplats till finest.se   Heter tobbix även där så bara att söka på sajten:) see you all there:) ...

Av tobbe bergman - 5 februari 2012 18:08

Ja då dök den bitande kylan upp då :) Kanske lite för kallt kanske då man fryser till is av att bara röra sig ute :) Men jag klagar inte för det har varit vindstilla och underbart soligt väder :) Tänk vad lite solsken kan göra ibland :)   Varit e...

Av tobbe bergman - 3 februari 2012 16:04

Sitter man vid köksbordet då med min feta mage som vägrar försvinna pga denna förbannade utbrändhet..tar fan kål på mig totalt..inget är roligt längre..orkar inte ens le för fem öre längre..jobbigt att till och med tvinga i sig mat då man inte ens är...

Av tobbe bergman - 27 januari 2012 14:21

Precis som jag pratat om tidigare så vet vi ju att kost tillskott är som ett sandkorn i sahara öknen och att det är för att lura människor på pengar. Vanlig mat räcker för oss naturligt tränande. Tänker ej prata mer om det då det blir för mycket uppr...

Av tobbe bergman - 26 januari 2012 08:58

För att komma på hur jag tränade förr eller vilket upplägg som fungerade bäst för mig för att öka mest i storlek så tog det sin tid. Var tvungen att titta igenom alla mina träningsanteckningar från förr och till slut efter all ansträngning kom jag ti...

Ovido - Quiz & Flashcards